De Andes (Foto: Karin Anema)
De Andes (Foto: Karin Anema)

Presentatie | di 22 sep 2020   12:45 - 16:15 uur

De wet van de stilte – reis door Colombia

Audiovisuele presentatie door schrijfster en journaliste Karin Anema

Na het Vredesakkoord in 2016 lijken de wapens in Colombia te zwijgen.

Schrijfster Karin Anema gaat op zoektocht naar de verhalen achter de plekken waarheen ze reist. Na het Vredesakkoord in 2016 lijken de wapens in Colombia te zwijgen. Schrijfster Karin Anema gaat op zoektocht naar de verhalen achter de plekken waarheen ze reist – zowel toeristische trekpleisters als plaatsen die daar ver van af liggen. Zij legt bloot hoe mensen de generaties lange burgeroorlog beleefden, in hun huizen, in de straat, en waarover ze gingen zwijgen. Haar nieuwe boek, De wet van de stilte, gaat over hoe families uit elkaar zijn gevallen en hoe de bewoners zich voelen tegen de achtergrond van de toeristische hotspots die zich ontwikkelen. Het houdt toeristen een spiegel voor. Met een open blik en echt contact verwijdert Anema het laklaagje en laat daarmee de mensen zien.
In haar boek De wet van de stilte blijkt de erfenis van de vrede: niets is wat het lijkt.

Met groot inlevingsvermogen en met lef verdiept zij zich in gesloten culturen. Van haar verschenen eerder acht reisboeken, waarvan drie genomineerd werden voor de Bob den Uylprijs. Zie: www.karinanema.com

Tijden:
Als gevolg van het Coronavirus en de richtlijnen van het RIVM, hebben wij de tijden van de presentaties moeten aanpassen en kunnen wij minder bezoekers toelaten dan voorheen.

De lezingen vinden nu plaats op dinsdagen van 12.45 - 14.00 uur en van 15.00- 16.15 uur.

Tickets:
U dient van tevoren een entreekaartje en tijd te reserveren via deze link: tickets.museon.nl/nl/presentaties
Ook met uw Museumkaart of Vriendenpas moet u via een reservering maken. Kies dan voor een 0-euro ticket en toon de ticket en de Museumkaart/  Vriendenpas aan de kassa.