Restaurant Tavares Lissabon
?
Restaurant Tavares Lissabon

Presentatie | di 10 dec 2019   13:30 - 15:30 uur

De Geschiedenis van het restaurant

Audiovisuele presentatie door culinair-historisch journalist en schrijver Onno Kleyn

“Buiten de deur eten” is zo oud als de menselijke beschaving, maar de manier waarop, verschilde met de tijd en de cultuur.

Onno Kleyn is culinair journalist bij de Volkskrant en schrijver van diverse kookboeken. Schrijven over smaak, eten en wijn is zijn beroep, zijn lust en zijn leven. Hij neemt u mee in de ontwikkeling van het restaurant door de eeuwen heen: van Romeinse eethuizen met pubfood (waar je na afloop van een schranspartij nog even met de serveerster “naar boven” mocht), langs spiegelende Franse “culitempels” (haute cuisine in Parijs) tot aan de culinaire verfijning, geserveerd aan met lederen kleden gedekte tafels, van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle van topkok Jonny Boer.

Naar boven