Photographer Koos Raucamp - GaHetNa (Nationaal Archief NL)
?
Photographer Koos Raucamp - GaHetNa (Nationaal Archief NL)

Presentatie | di 8 sep 2020   12:45 - 16:15 uur

De curieuze zaak Han van Meegeren, een meestervervalser

Audiovisuele presentatie door Alexander Heldring, oud-diplomaat

Schilderijenvervalser Han van Meegeren werd wereldberoemd dankzij zijn ingenieuze vervalsingstechnieken én het geruchtmakende strafproces tegen hem in 1947. Van Meegeren maakte geen kopieën van bestaande schilderijen, maar kunstwerken in de stijl van zeventiende-eeuwse meesters zoals Johannes Vermeer en Frans Hals, waarbij hij echter wel hun signaturen gebruikte.

Van Meegeren was een bekwaam en goed verdienende schilder onder eigen naam. Waarom begaf hij zich dan op het pad der vervalsingen? Waarom kon hij zo lang zijn gang gaan? En hoe liep hij tenslotte tegen de lamp? Alexander Heldring gaat deze vragen voor ons beantwoorden. Bovendien zal hij ons een unieke inkijk geven in de gang van zaken bij het proces, aangezien zijn vader, wijlen mr. Ernst Heldring, in 1947 de advocaat was van Van Meegeren..


Tijden:
Als gevolg van het Coronavirus en de richtlijnen van het RIVM, hebben wij de tijden van de presentaties moeten aanpassen en kunnen wij minder bezoekers toelaten dan voorheen.

De lezingen vinden nu plaats op dinsdagen van 12.45 - 14.00 uur en van 15.00- 16.15 uur.

Tickets:
U dient van tevoren een entreekaartje en tijd te reserveren via deze link: tickets.museon.nl/nl/presentaties (Deze pagina is binnenkort actief.)
Ook met uw Museumkaart of Vriendenpas moet u via een reservering maken. Kies dan voor een 0-euro ticket en toon de ticket en de Museumkaart/  Vriendenpas aan de kassa.

Naar boven