Dakloze bij een maaltijdverstrekking
?
Dakloze bij een maaltijdverstrekking

Presentatie | di 17 dec 2019   13:30 - 15:30 uur

Dakloos: Keuze of Noodlot?

Audiovisuele presentatie door Henk Griffioen

Veel mensen denken vaak dat in het welvarende Nederland met al zijn sociale voorzieningen je niet dakloos hoeft te zijn.

Als je dat wel bent, dan kies je daar kennelijk voor. Maar is dat echt wel zo?

Achter iedere dakloze schuilt een aangrijpend verhaal. Wanneer je deze mensen beter leert kennen, geeft het een andere kijk op daklozen. Je krijgt meer begrip voor hun situatie. Zij hunkeren vaak naar contact, aandacht, begrip en genegenheid. Wanneer je dat allemaal hoort, dan groeit ook je bereidheid om iets voor hen te doen.

Henk Griffioen – ambassadeur van daklozen -, die zich al ruim 21 jaar in verschillende functies voor daklozen inzet, heeft aan hen gevraagd hoe ze dakloos zijn geworden. Wat ze hebben meegemaakt en wat ze verwachten van de toekomst. Het zijn indrukwekkende verhalen over mensen, hun leven, hun verdriet, over hoop en wanhoop. Als vrijwilliger werkt Henk Griffioen vanuit zijn hart om het leven van daklozen een beetje te verbeteren. De wintermaanden en vooral december zijn voor daklozen een zware periode. “Omzien naar elkaar“ is het motto van Henk. Hij doet dat door hen aandacht te geven, maar ook met deze presentatie. Van de vergoeding die hij hiervoor ontvangt krijgen 70 daklozen gratis een warme maaltijd.

Bij deze presentatie ziet u ook wat beelden om een indruk te krijgen van de opvang van daklozen in het Snurkhuis en Smulhuis in Utrecht.

Naar boven