Presentatie | za 15 jan 2022   13:30 - 16:30 uur

AFGELAST: Bijzondere fossielen

Helaas moeten we deze lezing cancellen vanwege de laatste corona maatregelen. We hopen de presentatie op een later moment weer te kunnen inplannen.

Lezing door Paul Hille (Haagse Geologische Vereniging)

Paul Hille houdt minilezingen over een aantal bijzondere fossielen uit zijn collectie, zoals bijvoorbeeld een blok met pantservissen, een pluk mammoethaar uit de permafrost en bijzondere insluitsels in barnsteen. Ook een degenkrab die fossiliseerde aan het eind van zijn laatste loopspoor op de toenmalige zeebodem.
Verder o.a. een huidafdruk van een dinosaurus met veel detail, wat waarschijnlijk met kleurpatronen geassocieerd moet worden. Daarnaast ook enkele pathologische fossielen (fossielen met een afwijking) zoals een zeester met een extra arm!
Het betreft fossielen van dieren zelf, maar soms ook sporen van die dieren die iets zeggen over hun (laatste) gedrag.


Paul Hille (1969) verzamelt sinds 1975 fossielen. Hij is afgestudeerd in bestuurskunde (EUR) en werkzaam als concerncontroller. Paul is actief als amateur paleontoloog en heeft bijgedragen aan het eerste trilobietenmuseum ter wereld: het Back to the Past Museum in Mexico. Van de fossielen fascineren hem vooral de oudste meercellige levensvormen, zoals de Ediacara fauna en de trilobieten die later ontstonden.

Hij verzorgt lezingen over verschillende wetenschappelijke vakgebieden.

Georganiseerd door de Haagse Geologische Vereniging

De HGV-presentaties zijn gratis toegankelijk voor leden van de HGV en voor bezoekers van het Museon met een geldig toegangsbewijs. Voor niet-leden die een HGV-presentatie willen bijwonen: meldt u aan bij Rose Denters dentersrose@gmail.com, dan bent u van harte welkom. Zonder aanmelding bent u niet verzekerd van toegang tot de presentatie. Voor deze lezing is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. 

Naar boven