Aanbod voor BSO / NSO

 

Zomervakantie in het Museon - 7 juli t/m 26 augustus 2018
 

Wat is er te doen?
Bezoek onze tentoonstelling Ridders & Kastelen, een nieuwe kijk op de Middeleeuwen. Of kom naar One Planet, held op jouw planeet, onze centrale tentoonstelling, waarbij je op een leuke manier leert om onze wereld een gezonde en veilige toekomst te bieden. Naast alles wat er te zien en te doen is in onze tentoonstellingen zijn er ook extra activiteiten. De onderstaande activiteiten zijn bij de prijs van de entree inbegrepen.

 

One Planet in de spotlights    
Rond 12.00 uur en 14.30 uur trakteren we onze bezoekers op activiteiten in de tentoonstelling One Planet. Kom snoepen van insecten, verwonder je over koraal of duik in het spel over (zwerf)afval! De activiteiten wisselen per dag. Laat je verrassen!     
Voor jong & oud
Waar: Diverse plaatsen in One Planet
Wanneer: Iedere di, woe, do, zo, 12.00 & 14.30 uur


 

Nederland Zoemt – een wilde bijenexpositie
Trek in een vruchtensapje? Stap op de sapfiets in de bijententoonstelling en meng al trappend aardbeien, bananen en appelsap. Lekker? Zonder bijen geen aardbeien, appels en ander fruit! Hoe komt dat? Ontdek het in de bijententoonstelling.
Voor kinderen vanaf 6 jaar
Waar: Foyer
Wanneer: In week 29, 31, 33 & 35 op di, woe, do, zo tussen 13.00 - 13.45 uur
Vol is vol! Vooraf inschrijven is helaas niet mogelijk

 

Kruidenzakje maken in de middeleeuwse apotheek
Voor al uw kwaaltjes een oplossing! Geen frisse adem? Drink een kopje saliethee. Brandwond? Neem wat wijnruit. Oorpijn? Snipper een uitje. Voor ieder kwaaltje of pijntje heeft de middeleeuwse kruidendokter een natuurlijk middeltje! Maak na afloop je eigen kruidenzakje tegen slapeloosheid, loopneus of...    
Voor jong & oud
Waar: Tentoonstelling Ridders & Kastelen of in het Waterlab
Wanneeer: In week 28, 30, 32 & 34 op di, woe, do, zo 13.00 - 13.45 uur
Vol is vol! Vooraf inschrijven is helaas niet mogelijk

 

Kleur je eigen ‘glas-in-loodraam’ in
Ga creatief aan de slag met papier, kleurpotlood en krijt en maak een glas-in-lood kleurplaat. Hang hem tijdens je bezoek op bij de speciale tentoonstellingswand. Zo kan iedereen jouw kunstwerk bewonderen!
Voor kinderen vanaf 6 jaar
Wanneer: Dagelijks doorlopend tot 16.30 uur

 

Speurtocht Feest aan Zee
In het kader van Feest aan zee; heeft het Museon een speciale speurtocht ontwikkeld. Hiermee kun je meer te weten komen over het strand, de zee en de duinen via een (interactieve) route door het museum. Deze route voert je langs topstukken die met de zee te maken hebben.
Voor iedereen
Waar:
Tentoonstelling One Planet
Wanneer: dagelijks
Vraag bij onze balie naar deze speurtocht


    

AppLab
Kom naar het Cinekid AppLab in het Museon!
In deze multimedia-ruimte kunnen kinderen en ouders creatieve en educatieve apps uitproberen. Ga zelf aan de slag en maak bijvoorbeeld een stop-motion filmpje of laat een kleurplaat tot leven komen in 3D.
Er zijn 8 verschillende apps voor verschillende leeftijden, van peuters t/m ca. 12 jaar.
De Cinekid AppLab app is ook gratis te downloaden voor IOS en Android voor zowel mobiel als tablet
Voor iedereen
Wanneer: dagelijks
Waar: MediaLab

 

Aanmelden
Het is niet nodig de groepen van tevoren aan te melden. We zijn tussen 7 juli en 2 september dagelijks tussen 11.00 en 17.00 uur geopend.
Jullie zijn ook van harte welkom tijdens de andere schoolvakanties en naschoolse opvangdagen (m.u.v. de maandagen buiten schoolvakanties). De reguliere kosten voor kinderopvanginstellingen zijn € 2,50 per kind/begeleider.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willemijn van Ommen, Onderwijsmarketing, wvommen@museon.nl

Tot ziens in het Museon!