Museon Corporate Ambassador Club

WORD AMBASSADEUR VAN HET MUSEON

De wereld verandert en wordt steeds complexer. Door de voortgaande globalisering zijn samenlevingen, culturen en economieën meer en meer met elkaar verbonden. Het klimaat verandert en de wereldbevolking groeit. Het Museon laat met educatieve programma’s en tentoonstellingen zien voor welke uitdagingen de mensheid staat.

Museum voor Cultuur en Wetenschap
Het Museon is een ontdekking voor bezoekers uit alle lagen van de bevolking, van alle achtergronden en voor alle leeftijden. Er komen gemiddeld 200.000 bezoekers per jaar in ons museum, voornamelijk in familie- of schoolverband. De grote variëteit aan onderwerpen en de hoge belevingswaarde maken het verblijf in het Museon tot een leerzame en aantrekkelijke tijdsbesteding. We dagen de bezoeker uit om de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Wie het museum bezoekt legt verbanden, maakt zich kennis eigen, vormt een onafhankelijke mening en raakt geïnspireerd om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Museon Corporate AmbassadorClub
Het Museon gelooft in co-creatie en daarbij werken we graag samen met partners uit het bedrijfsleven die ons helpen bij de realisatie van toekomstige programma’s. Uw deelname aan de Museon Corporate AmbassadorClub (MCA) is een investering in cultuureducatie gericht op een leefbare aarde. Ambassadeurs doneren jaarlijks minimaal € 2000, - in geld of in natura. Als lid van de MCA bieden wij u exclusieve mogelijkheden en privileges voor uw personeelsleden en relaties.

Bijeenkomsten
De Museon Corporate AmbassadorClub kwam op 6 november 2017 bijeen in het Museon. We organiseren voor de bedrijvenvereniging drie bijeenkomsten per jaar, altijd met een thema dat aansluit bij ‘duurzaamheid’. In november stond het thema technologische innovatie centraal. Jacques Mol, directeur van Valstar Simonis – ambassadeur van het eerste uur - vertelde over de ‘architectuur van installaties’ en nam de toehoorders mee in de wondere wereld van technische installaties, zoals de klimaatbeheersingsinstallatie van het depot van het Museon. Het bedrijf geeft energie advies en past duurzame technologie toe.
Een andere spreker was Peter van Dommele van Softs, die bedrijven interesseert om non-profit instellingen te sponsoren door soft points te financieren. Soft points zijn cassettes geplaatst in frames, die driezijdig te gebruiken zijn. Voor panelen die zonne-energie opvangen, bedrijfsreclame en sedum-beplanting voor het opvangen van fijnstof. De frames zijn draaibaar en kunnen bijvoorbeeld aan de gevels van het Museon gemonteerd worden. Als het Museon 7 soft points heeft, is de elektriciteitsrekening van het museum terugverdiend. Het plaatsen van soft points - in combinatie met andere duurzame maatregelen - zou volgens directeur Marie Christine van der Sman van het Museon enorm helpen om het Museon energie-neutraal te maken.

De volgende bijeenkomst van de MCA, onder leiding van voorzitter Tineke van Nimwegen-van Wieringen, staat gepland voor 20 februari om 17.00 uur in het Museon. Het thema is duurzame voeding.

Heeft u interesse om deze bijeenkomst van de MCA bij te wonen? Meld u dan aan bij Miranda van Alphen mvalphen@museon.nl.

 

De ambassadeurs van het Museon
(per oktober 2017)

ABN-AMRO: Lars Tomson
Akzo Nobel Decorative Coatings: Dirk Smulders & Mirjan van der Toorn
Bruns B.V.: Patrick Vermeire
CGI Nederland B.V.: Joyce van Voorthuizen
Dunea: Ans Groenewegen
Emesa Nederland B.V.: Dennis Asselbergs
Korrektbouw: Pieter van der Eijk
Kreca/Protifarm: Margot Calis & Nico Rood
LG Electronics Benelux Sales B.V.: Bas Dekker
PRIVA: Arie Dijkstra
Proti-Farm Holding N.V.: -Oosterwaal
Rabo Bank: Ellen Bekkering
Rijk Zwaan Distribution B.V.: Anneke van de Kamp
Shell Nederland: Anne Schreuder
Siemens: Jan Plak
Valstar Simonis: Jacques Mol & Jurrian van Roon
Vewin: Patricia van der Linden

Tineke van Nimwegen (Voorzitter Corporate Ambassadors, Museon)
Karin van Rooyen (Coördinator Corporate Ambassadors, Museon)
Marie Christine van der Sman (Directeur, Museon)

 

---
Ambassador Club in november 2017

Bijeenkomst van de Ambassador Club in november 2017

Info

Meer weten?
Neem contact op met de directeur van het Museon, Marie Christine van der Sman, tel. 070-3381433 of e-mail naar mcvdsman@museon.nl.