Permanente tentoonstelling

One Planet

nu te zien!
Afbeelding: nu te zien!

De wereldbevolking groeit, de technologie ontwikkelt zich razendsnel, we reizen vaker en zijn vrijwel permanent online. Daardoor zijn we steeds meer met elkaar verbonden. Tegelijkertijd beseffen we steeds beter wat onze invloed is op natuur en klimaat, en dat we onze natuurlijke omgeving hard nodig hebben. De Verenigde Naties willen de grootste mondiale uitdagingen aanpakken met duurzame oplossingen. Ze hebben daarvoor zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) geformuleerd, die ze vóór 2030 willen bereiken.

Het Museon gebruikt die 17 doelen als uitgangspunt in One Planet. Voorbeelden van thema’s die aan bod komen zijn: overbevissing, watervervuiling, energie, vluchtelingen, klimaatverandering en discriminatie. Bij 17 tentoonstellingsonderdelen komen de doelen met behulp van tekst, beeld, interactiviteit en collectie aan de orde . Elk thema is een mondiale uitdaging, maar er zal altijd een link met Nederland zijn zodat ‘hier’ en ‘daar’ vergeleken kunnen worden.

Het is een leuke, boeiende en leerzame tentoonstelling voor het hele gezin met veel interactie waarbij de bezoekers spelenderwijs antwoord geven op de vraag: 'Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?'

 

Bekijk hier een filmpje van een bezoek van 2 HAVO van het Sint-Jans-Lyceum aan One Planet

 

Klik hier voor aanvullende informatie over de tentoonstelling One Planet

 

Klik hier voor alle tentoonstellingen.

Foto links nu te zien!
---
De 17 "sustainable development goals" van de Verenigde Naties

De 17 "sustainable development goals" van de Verenigde Naties

---
Held op jouw planeet

Held op jouw planeet

Wanneer

permanente tentoonstelling

ShareThis