Museumles primair onderwijs

Terug naar het overzicht

De wereld op je bord

AfbeeldingTijdens de les 'De wereld op je bord'

Eetgewoonten in andere landen

Zeehondensoep of gefrituurde spinnen ... Het lijkt misschien alleen maar vreemd of vies, maar wie zich verdiept in een andere cultuur ontdekt waarom mensen bepaalde gerechten eten.

Door middel van opvallende weetjes, bijzondere beelden en echte voorwerpen ontdekken leerlingen het belang van (gezond) eten voor mensen in verschillende landen. Bij de afsluitende opdracht krijgt elke leerling een (papieren) bord uitgeserveerd. Iedereen ontwerpt met wasco-krijt een eigen nieuw wereldgerecht. Wat komt er op de menukaart van uw groep.

Deze les reserveren

Foto links Tijdens de les 'De wereld op je bord'
Locatie
Poolzaal
Lesdoel

De leerlingen leren enkele landen en gerechten kennen met hun ingrediënten en voorwerpen en leren dit gebruik te begrijpen. De leerlingen ervaren de verschillen en overeenkomsten tussen de eigen leefwereld en die van anderen.

Kerndoel 37

Oriëntatie op jezelf en de wereld > Mens en samenleving.
De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.

Kerndoel 47

Oriëntatie op jezelf en de wereld > Ruimte
De leerlingen leren de ruimtelijke inrichting van de eigen omgeving te vergelijken met die in omgevingen elders, in binnen- en buitenland, vanuit de perspectieven landschap, wonen, werken,  cultuur en levensbeschouwing.