Press release

Bezoek het Museon in de zomervakantie

Afbeelding: Move & Play - samen spelen, samen sporten

Het Museon in Den Haag organiseert tijdens de zomervakantie veel activiteiten voor de bezoekers. Naast de permanente expositie ‘One Planet, held op jouw planeet’ kan je met elkaar actief aan de slag in de wisselexpositie ‘Move & Play -  samen spelen, samen sporten’. Fotografieliefhebbers komen aan hun trekken in de National Geographic fototentoonstelling ‘The Future of Food’.

Move & Play - Samen spelen en sporten
In Move and Play - samen spelen, samen sporten is veel te doen. Je wordt gemotiveerd om samen te bewegen, te spelen, te sporten en plezier te hebben door middel van spel- en sportactiviteiten. In deze expositie, met 20 opstellingen, leer je over het effect van beweging op je lichaam. Je komt te weten wat de rol van jouw zintuigen hierbij is en jouw fysieke vaardigheden worden op de proef gesteld. De titels van de opstellingen geven al aan dat Move & Play een gevarieerde en leuke tentoonstelling is. 5 voorbeelden: word kampioen zitvoetbal!, met hoeveel km/uur trap je de bal in het doel?, kun jij zeilen door je stemgeluid?, ben jij een koorddanser? en hoe goed ben jij in ‘pong’ tennis? Kijk hier voor het aanvullende activiteitenprogramma.
Move & Play is te zien tot en met 3 september 2017.
The Future of Food van National Geographic in het Museon
Deze expositie toont hoe de mens inspirerende en creatieve oplossingen bedenkt om het wereldwijde voedselvraagstuk aan te pakken. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 75 foto’s en wordt gepresenteerd in verlichte panelen met LED-technologie. In samenwerking met National Geographic is de expositie verrijkt met informatieve illustraties.

Overdaad, tekort, innovatie en verbinding
The Future of Food gaat over te veel en te weinig eten, over veelzijdig en eentonig voedsel en hoe de mens de natuur voor het verkrijgen van voedsel gebruikt. Via aansprekende verhalen en beelden wordt getoond hoe enorm verschillend voedselproductie- en consumptie wereldwijd is. De tentoonstelling toont onder andere beelden van topfotografen waarop suikerriethakkers in Mozambique, Chinese zeewierboeren en Filipijnse rijstteeltonderzoekers zijn te zien. The Future of Food biedt een gevarieerd palet aan impressies van de uitgestrekte graanvelden van Amerikaanse megaboerderijen tot aan Maleisische zeenomaden.
The Future of Food is te zien tot en met 1 oktober 2017.

One Planet, uitdagende VN-expositie
Met One Planet vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De expositie etaleert inspirerende oplossingen voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. Bezoekers zijn welkom om zich te laten inspireren, mee te denken en tot actie over te gaan. En zo een held op deze planeet te worden.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties – alle regio’s.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

Noot voor de pers, niet voor publicatie
Voor nadere informatie over kunt u contact opnemen met Rob de Winter, communicatiemanager Museon, via rdwinter@museon.nl / 06 1090 5384. Publiciteitsfoto’s vindt u op www.brandingmanual.com/museon.

Foto links Move & Play - samen spelen, samen sporten