Activiteit

Ontdek de wereld in 3D; de meerwaarde van stereofoto's voor een realistischer beleving

Torres del Paine, Nationaal Park in Chili
Afbeelding: Torres del Paine, Nationaal Park in Chili

Het bekijken van driedimensionale foto's die op een groot scherm worden geprojecteerd, heeft dikwijls spontane uitroepen van verrassing tot gevolg. De toeschouwer krijgt een sterk gevoel ter plaatse aanwezig te zijn. Door de karakteristieke 'diepte' zijn 3D-foto’s levensecht. Het publiek zal deze middag overtuigd worden van de meerwaarde van stereofoto’s en het ‘fotograferen voor twéé ogen’. Tijdens deze presentatie met speciale 3D-apparatuur en 3D-hulpmiddelen zal eveneens aandacht worden geschonken aan de geschiedenis van de stereofotografie. De nadruk komt echter te liggen op het bekijken van spectaculair 3D-beeldmateriaal van steden in binnen- en buitenland, natuur en cultuur.

Foto links Torres del Paine, Nationaal Park in Chili
Wat Arun, tempelcomplex in Bangkok, Thailand